5 maj 2023
19:45

Älvängens IK/Lödöse Nygård IK Vit

Referat: Örgryte IS Fotboll 2 - Älvängens IK/Lödöse Nygår...

Match sent en fredagskväll var något nytt, tydligen även att bortalaget vill ha ett omklädningsrum innan matchen.
Tyvärr aningen skral inställning från start, vilket medförde att hemmalaget fick tag i taktpinnen.
Första halvlek inte så bra som det borde varit, men ändå bara underläge med 1-0 och fortsatt chans till poäng.
Andra halvlek är betydligt bättre och nu är det ÄIK som styr händelserna på planen.
Problemet hittils i seriepelet har varit anfallsspelet, vi skapar för lite framåt och när vi väl skapar något då gör vi inte mål.
I 65:e minuten är vi igenom men avslutet mitt på målvakten, i kontringen som blir åt andra hållet lyckas en hemmaspelare göra mål från egen planhalva. Så istället för 1-1 blir det 2-0. Tjejerna krigar på hela vägen in i mål, men tyvärr saknas det lite i de avgörande lägena.
Då 4 matcher är spelade har vi alltså målskillnaden 2-3, imponerande försvarsspel helt klart!